Prețul primelor smartphone-uri 5G Xiaomi, OPPO și Vivo va depăși 700 de dolari

Xiaomi, OPPO și Vivo pot lansa smartphone-urile 5G până la sfârșitul trimestrului curent. Cel puțin resursa DigiTimes anunță acest lucru, citând surse chinezești.

Se remarcă faptul că, la început, dispozitivele 5G ale companiilor listate vor costa destul de scump – mai mult de 700 de dolari. Cu toate acestea, în 2020 prețurile vor începe să scadă: de exemplu, până la sfârșitul anului viitor, potrivit unor analiști, vor apărea modele cu valoare mai mică de 300 de dolari.

Reducerea accentuată a prețurilor pentru telefoanele smartphone care susțin rețelele mobile de generația a cincea va fi facilitată de dezvoltarea unei infrastructuri adecvate. În plus, apariția unui număr tot mai mare de dispozitive comerciale 5G va duce la războaie competitive.

Oricum, în acest an, potrivit Canalys, transferurile de smartphone-uri cu suport pentru 5G vor fi mici – aproximativ 13 milioane de unități. Dar, în 2020, vânzările vor crește cu mai mult de un ordin de mărime – până la 164 milioane de unități.

În 2021, piața globală a smartphone-urilor de 5G ar putea ajunge la aproape 400 de milioane de unități, iar în 2022 va depăși 580 de milioane de unități. 

 

http://www.digitimes.com/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.