Primarul de la Haga: românii trebuie să închirieze spațiu în altă parte pentru viitoarele alegeri

Primarul de la Haga Pauline Krikke a cerut ambasadorului român să închirieze o locație mai mare în afara ambasadei pentru alegerile viitoare, astfel încât oamenii să poată vota acolo. Totul a degenerat când secția de votare sa închis și au existat zeci de persoane care așteptau la rând, care așteptau ore să voteze pentru alegerile europene.

Potrivit martorilor oculari, pietrele au fost aruncate spre ambasada duminica seara după închiderea secției de votare, adică ora 21.00. Deoarece oamenii atacau porțile din jurul ambasadei, poliția a decis să intervină. Nu au fost făcute arestări.

„Am vorbit cu ambasadorul de la ambasada României în această după-amiază despre ceea ce sa întâmplat noaptea trecută”, a spus Pauline Krikke luni după-amiază. ” Deși desfășurarea poliției a fost necesară pentru a restabili ordinea publică în jurul ambasadei, am constatat că este foarte neplăcut. Nu vreau să experimentez asta din nou.

„Dreptul la vot contează foarte mult”

Krikke a oferit ajutorul municipalității Haga în căutarea unui loc potrivit. „Pentru mine, dreptul oamenilor de a vota este foarte important. Dacă oamenii vor să facă uz de acest drept, trebuie să le oferiți și posibilitatea maximă de a face acest lucru. Mai ales dacă au așteptat ore întregi. ”

Primarul de la Haga a cerut de asemenea explicații ambasadorului român de ce ambasada nu mai era deschisă, ceea ce se întâmplă în timpul alegerilor olandeze. Acest lucru sa întâmplat în luna martie în timpul alegerilor pentru statele provinciale la secția de votare de pe Haga Hollands Spoor. În Țările de Jos este autoritatea președintelui secției de votare să facă această evaluare.

sursa&foto: https://www.omroepwest.nl/nieuws/3849961/Burgemeester-Krikke-Roemenen-moeten-bij-volgende-verkiezingen-elders-ruimte-huren

Comentarii

Leave a Reply