Protestorii din Spania cheamă guvernul condus de conservatori să ia mai mulți refugiați

Cel puțin 160 000 au sosit sâmbătă la străzile din Barcelona pentru a cere guvernului să-și mărească eforturile de a primi refugiati.

Mii de oameni au mers în Barcelona pentru a cere guvernului spaniol să își intensifice eforturile de a lua refugiați. În septembrie 2015, guvernul spaniol a promis să aducă 17.337 de refugiați în mai puțin de doi ani, dar până în prezent a luat doar 1100.

Marchers a ținut un banner mare și semne în catalană cu sloganurile „Ajunge cu scuzele! Ia-o înăuntru acum! „Și” Nu mai sunt morți, deschideți frontierele! „, Pe măsură ce se îndreptau spre centrul coastei mediteraneene.

Poliția din Barcelona a declarat că 160 000 de persoane au luat parte la marș, în timp ce organizatorii au declarat că au ajuns la 300 000 de participanți.

„Există un consens amplu în Catalonia de a solicita menținerea angajamentelor (guvernului)”, a declarat organizatorul Ruben Wagensberg.

În septembrie 2015, guvernul spaniol sa angajat să aducă 17.337 de refugiați în următorii doi ani: 15.888 de la taberele din Italia și Grecia și 1.449 din Turcia și Libia. Joi, un grup de 66 de refugiați – 65 sirieni și un irakian – care au sosit la Madrid au ridicat numărul total de refugiați pe care Spania le-a adus la doar 1.100.

Primarul Barcelonei, Ada Colau, fost activist anti-evacuare, care a împins guvernul spaniol să-și lase orașul să accepte mai mulți refugiați, sa alăturat marșului.

„Este foarte important ca într-o Europă a incertitudinii în care xenofobia este în creștere pentru ca Barcelona să fie o capitală a speranței”, a spus Colau.

Colau a criticat, de asemenea, poziția guvernului federal față de refugiați în decembrie la o conferință de la Vatican privind criza refugiaților din Europa.

Spre deosebire de Spania, un alt membru al Uniunii Europene, Germania, a preluat 890.000 de solicitanți de azil în 2015 și încă 280.000 în 2016.

Germania a decis anul trecut peste 695.000 de cereri de azil. Aproape 60% dintre solicitanți au primit fie un statut de refugiat complet, fie o formă de protecție mai mică.

Comentarii

Leave a Reply