Prune uscate cu usturoi și ierburi aromate

Prunele uscate au un gust extraordinar, fiind bogate în nutrienți și vitamine. Acestea oferă organismului o cantitate suficientă de fibre pentru a potoli foamea. Au o acțiune benefică asupra organismului, îmbunătățesc funcțiile ficatului, pancreasului și încetinesc procesul de îmbătrânire. Dacă ești obosit și stresat, atunci servește câteva prune uscate. Efectul nu se va lăsa așteptat. Prunele uscate oferă un gust deosebit bucatelor din carne, pește și salatelor cu legume proaspete. Pe când deserturile cu prune uscate se obțin deosebit de savuroase.

INGREDIENTE

– 2,5 kg de prune

– 5-6 căpățâni de usturoi

– 50 g ulei de măsline (sau orice alt ulei după gust)

– sare de mare

– ierburi de Provence (ierburi aromate după gust)

 

INGREDIENTE PENTRU ULEIUL AROMAT

– 200-250 g ulei de măsline

– 1 ardei iute

– 1 căpățână de usturoi

– ierburi uscate: cimbru, rozmarin, salvie

 

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați prunele. Îndepărtați sâmburii și tăiați prunele în jumătăți.

2. Curățați usturoiul. Tăiați-l felii subțiri.

3. Aranjați prunele pe platoul aparatului de deshidratat, cu pulpa orientată în sus. Puneți pe fiecare prună câte 1-2 felii de usturoi. Ungeți-le cu ulei, presărați-le cu ierburi de Provence și condimente după gust.

4. Fixați platoul cu prune în aparatul de deshidratat pentru 12 ore, la temperatura de 70 de grade.

5. Aranjați prunele uscate în borcane sterilizate, cât mai dens.

6. Preparați uleiul aromat: adăugați într-o cratiță usturoiul (tăiat felii), ardeiul iute, ierburile uscate și uleiul. Puneți cratița pe foc, aduceți amestecul până la fierbere. Amestecați.

7. Umpleți borcanele cu uleiul aromat. Închideți borcanele cu capace și lăsați-le să se răcească. Păstrați borcanele la frigider. Serviți o felie de pâine coaptă de casă cu prune uscate – un gust fenomenal.

Leave a Reply