Putin a dat un avertisment despre cel de-al treilea război mondial și despre concurența nucleară cu SUA (video)

  • Prezența rusească a președintelui rus Vladimir Putin conținea un avertisment teribil despre cel de-al treilea război mondial.
  • Putin a citat pe Albert Einstein pentru a spune că cel de-al treilea război mondial va duce la sfârșitul civilizației așa cum o știm.
  • Putin are arsenalul nuclear pentru a pune capăt civilizației în mod unilateral.
  • În 2014 el a anexat Crimeea din Ucraina într-o mișcare asemănătoare cu perioada premergătoare celui de-al doilea război mondial.
  • Dar SUA are arme nucleare proprii care au servit drept descurajare.

Raspunsul președintelui rus Vladimir Putin arată că, joi, au avut loc discuții ample despre îmbunătățirea economiei Rusiei și a apropiatei Cupe mondiale găzduite de Rusia, dar și câteva avertismente amenințătoare despre cel de-al treilea război mondial.
Putin își însușește frecvent țara, rezistând agresiunii occidentale menite să împiedice Rusia, invocând adesea sancțiunile occidentale.

Statele Unite și alte țări occidentale au sancționat economia Rusiei în 2014 în legătură cu anexarea ilegală a Crimeei, o peninsulă ucraineană pe Marea Neagră.

Întrebat despre aceste sancțiuni joi, Putin a declarat că acestea sunt „pentru că Rusia este văzută ca o amenințare, deoarece Rusia este considerată a deveni un concurent”.

„Este clar pentru noi că trebuie să ne apăram interesele și să facem acest lucru în mod consecvent, nu deranjant sau nepoliticos, atât în ​​sfera economiei, cât și a apărării”, a spus Putin. „Presiunea se va termina atunci când partenerii noștri vor fi convinși că metodele pe care le folosesc sunt ineficiente, contraproductive și dăunătoare pentru toți”.

Întrebat dacă sancțiunile „non-stop” ar putea duce la cel de-al treilea război mondial, Putin a tras un citat al lui Albert Einstein pentru a oferi un avertisment întunecat.

„Nu știu cu ce arme se va lupta cel de-al treilea război mondial, dar cel de-al Doilea Război Mondial va fi purtat cu bastoane și pietre”, a spus el, raportul NBC News .

„Un al treilea război mondial ar putea fi sfârșitul civilizației”, a continuat Putin, spunând că mizele ridicate „ar trebui să ne împiedice să luăm pași extremali pe arena internațională care sunt extrem de periculoși pentru civilizația modernă”.

Poate că mai mult decât orice altă țară, Rusia are capacitatea nucleară de a pune capăt lumii . Cu aproximativ 7.000 de arme nucleare care alcătuiesc cel mai diversificat și distructiv arsenal nuclear din lume, Putin ar putea decide unilateral să se lanseze într-un război civilizat.

În plus, prin anexarea Crimeei, Putin a schimbat frontierele terestre în Europa prin forță. În timp de pace, cel mai recent sa întâmplat în perioada premergătoare celui de-al doilea război mondial.

Dar Putin a dat și o lovitură de forță, menținându-și ambițiile nucleare și militare: o distrugere asigurată reciproc. Practic, dacă Putin decide să lase zăpezile, Statele Unite vor răspunde în natură, distrugând și Rusia.

„Amenințarea distrugerii reciproce a împiedicat întotdeauna participanții la arena internațională, a împiedicat puterile militare de conducere să facă mișcări rapide și a obligat participanții să se respecte”, a spus el.

Putin a spus apoi că SUA, retragând de la un tratat de apărare antirachetă, ar face Rusia să „răspundă”.

Până în prezent, răspunsul lui Putin a inclus construirea a ceea ce experții numesc un dispozitiv nuclear ” dispozitiv de judecată „, un torpilă subacvatică care ar putea face tranșe mari din lume nelocuibile de zeci de ani.

Credit: businessinsider.de

Comentarii

Leave a Reply