Raport Facebook: 41% din comentarii descurajează vaccinarea (Raport)

Chiar și surse media au devenit „locuri de comentarii anti-vaccin”, potrivit unei note interne obținute de The Wall Street Journal

Pe măsură ce pandemia globală s-a răspândit, angajații Facebook l-au avertizat pe Mark Zuckerberg că postările de dezinformare și anti-vaccinare se desfășoară pe platformă. Cu toate acestea, compania nu reușea să elimine și să modereze postările înșelătoare și false legate de COVID-19, potrivit unei serii de investigații din The Wall Street Journal.

Zuckerberg a spus că Facebook va împinge 50 de milioane de oameni către vaccinurile COVID, însă cercetările proprii ale Facebook au dezvăluit că se răspândesc comentarii despre sentimentele anti-vaccin, de la obiecțiile oamenilor la teoriile conspirației. De luni de zile, Facebook a continuat să încerce să ajungă din urmă la aceste postări care își inundau platforma și subminează eforturile de vaccinare la nivel global.

O altă notă internă a arătat că 41% din comentariile legate de vaccinuri publicate în engleză au descurajat vaccinarea. Utilizatorii au fost expuși la comentarii cu privire la posturile legate de vaccin de 775 milioane de ori pe zi, conform documentelor. Ca răspuns, Facebook și-a schimbat ulterior clasamentul în ceea ce privește conținutul de sănătate, în scopul de a reduce vizionările asupra a ceea ce a considerat „informație greșită asupra sănătății” în jurul lunii iunie 2020.

În mai 2020, un videoclip numit „Plandemie” a propagat informații false, inclusiv afirmația că măștile ar înrăutăți coronavirusul. A devenit extrem de popular și a fost promovat pe Facebook înainte ca compania să o elimine.

În august, grupul de advocacy Avaaz a raportat că primele 10 conturi care produc informații despre sănătate au primit de patru ori mai multe vizionări estimate pe Facebook decât primele 10 surse autorizate. Grupul a avertizat Facebook despre luarea unor măsuri mai extreme împotriva acestor rețele, răspândind dezinformarea COVID.

Anul acesta, pe măsură ce au început lansările de vaccinuri, persoanele și grupurile anti-vaccin au luat pe Facebook. Din aproximativ 150.000 de postări din grupurile Facebook dezactivate pentru dezinformarea COVID, 5% au fost responsabile de producerea a jumătate din toate postările. Aproximativ 1.400 de utilizatori invitau jumătate din membrii grupului, potrivit raportului.

În august, Facebook a declarat că a eliminat 20 de milioane de articole care încalcă politica COVID. De la articolele din Journal, parlamentarii au propus în investigații cercetările interne ale Facebook asupra impactului Instagram asupra utilizatorilor adolescenți. Unii oficiali Facebook sunt, de asemenea, îngrijorați de faptul că liderii săi ar putea face față unor întrebări suplimentare din partea guvernului cu privire la declarațiile și mărturiile lor din trecut.

Sursa: https://www.thewrap.com/facebook-found-41-of-comments-on-vax-related-posts-discouraged-vaccination-report/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.