Româncă umilită de trei elevi în Irlanda de Nord

Potrivit înregistrării video, care s-a răspândit prin intermediul Facebook, femeia este apostrofată de cei trei tineri, iar unul dintre ei aruncă în ea cu o piatră.

Tinerii – care par elevi – îi strigă insulte rasiste şi o numesc „teroristă sinucigașă”, relatează The Belfast Telegraph, care precizează că videoclipul are cel puțin 400.000 de vizualizări.

Femeia îi întreabă de ce nu respectă fetele, iar ei răspund: „Tu nu ești fată, ești imigrantă și nu ar trebui să fii în această țară”. O întreabă apoi dacă are pașaport, iar ea răspunde afirmativ. Tinerii îi cer să îl arate, dar femeia le spune că nu are poșeta la ea. Unul dintre tineri o întreabă atunci dacă vorbește engleza, iar ea răspunde că da. Când o întreabă de unde e, femeia le spune că e din România.

„Nu ne plac românii”, vine replica unuia dintre tineri.

Femeia se îndepărtează, dar unul dintre tineri continuă să se țină după ea. Este momentul în care filmarea se întrerupe.

Poliția nu a dat informații despre momentul și locul exact unde s-a petrecut incidentul, dar dă asigurări că ancheta e în desfășurare.

Un consilier local s-a declarat îngrozit de această înregistrare și spune că un astfel de comportament nu este caracteristic pentru majoritatea locuitorilor din Antrim. „Am fost asaltat cu mesaje de la oameni care își exprimă îngrijorarea și îi doresc numai bine victimei”, a spus consilierul.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.