Rusia merge la urne pentru a alege pe Vladimir Putin pentru al patrulea mandat

Exista un loc unde Comisia electorală a anunțat participarea la vot la 100%

Rușii s-au dus la vot în alegerile prezidențiale care nu au decât un rezultat: realegerea lui Vladimir Putin la un al patrulea mandat.

Kremlinul caută legitimitatea votului de duminică prin creșterea participării la vot, în timp ce opoziția a cerut un boicot și a trimis observatori în toată țara pentru a monitoriza fraudele.

Într-o evoluție potențial semnificativă, comisia electorală din Rusia a raportat că a fost lovită peste noapte prin atacuri de hacking distribuite de servicii din 15 țări. Agențiile rusești de știri de stat au raportat că atacurile provin din țări „neprietenoase” și au fost respinse.

Oficialii ruși s-au plâns de încercările străine de a influența alegerile de duminică, reflectând plângerile din partea SUA cu privire la amestecul rusesc în 2016.

Rușii au opt candidați, inclusiv comuniștii Pavel Grudinin, al cărui titlu la o fostă fermă de fructe de stat la făcut milionar, și Ksenia Sobchak, fiica mentorului politic al lui Putin, care a prezentat un program liberal. Sondajele sugerează că, pe lângă Putin, nu va primi mai mult de 7% din voturi.

Votarea a început sâmbătă în estul Rusiei la ora 20:00 GMT și a fost deschisă la Moscova nouă ore mai târziu. Peste 100 de milioane de persoane sunt eligibile să voteze. Începând cu ora 9:00 GMT, participarea la nivel național a fost de 34,72%, mai mare decât în ​​același timp în timpul alegerilor din 2012.

Duminica va fi punctul culminant al unei campanii largi de scoatere la vot , în care au fost oferite îndemnuri de la iPhone la înghețată pentru a lupta împotriva apatiei electorale. Zeci de municipalități locale au organizat concursuri pentru a atrage alegători tineri.

La o secție de votare din centrul Moscovei a existat o atmosferă asemănătoare festivalului. Alegătorii au fost întâmpinați de cântând și dansând fete adolescente, în timp ce erau jocuri sportive pentru copii. În cadrul secției de votare, au fost vândute fructe, legume și conserve din fructe cu preț redus. „Am votat pentru Putin, pentru că nu există altă alegere reală”, a spus Natasha. „Desigur, îmi dau seama că acestea nu sunt alegeri reale, dar de ce să schimbați orice. Putin ca președinte mă convine bine.

Gérard Depardieu, un cetățean al Rusiei din 2013, și-a exprimat votul la ambasada rusă din Paris. 

Comisia electorală a anunțat participarea la vot la 100% la Stația Spațială Internațională, unde a votat un astronaut. 

Kremlinul este, de asemenea, de așteptat să se bazeze pe o bancă adâncă de budzhetniki , milioane de muncitori de la fabrici de stat la armată la profesori, care își primesc salariile de la guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.