Samuel L Jackson

Samuel L. Jackson, pe numele intreg Samuel Leroy Jackson, este un cunoscut actor si producator american de film si televiziune.

Este deja binecunoscuta relatia sa speciala cu Morgan Freeman, care i-a fost si mentor. Aceeasi relatie a avut-o si cu Spike Lee. In anul 1991 a strans primele opinii foarte bune despre prestatia sa actoriceasca, pentru rolul jucat in Jungle Fever.

De asemenea, il putem recunoaste in filme ca Goodfellas, Patriot Games, Amos & Andrew, True Romance sau Jurassic Park, unde statura sa s-a impus, la fel si chelia. In 1994 a jucat in Pulp Fiction, interpretand rolul Jules Winnfield. Critica de specialitate a primit foarte bine prestatia lui, de altfel a fost si nominalizat la foarte multe premii pentru acest rol.

Samuel L. Jackson a aparut in alte 100 de filme de la inceputul carierei, printre care Die Hard with a Vengeance, The 51st State, Jackie Brown, Unbreakable, The Incredibles, Black Snake Moan, Snakes on a Plane, dar si Star Wars si Kill Bill si Inglourious Basterds sau Iron Man. A devenit unul dintre cei mai mari actori americani, multipremiat. In 1980 s-a casatorit cu LaTanya Richardson cu care are un copil, Zoe.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.