Șase persoane au fost ucise într-un accident feroviar pe un pod în Danemarca

Șase persoane au fost ucise și un număr nespecificat de răniți într-un accident feroviar. Accidentul a avut loc pe un pod ce face legătura între două insule, podul Great Belt – al treilea pod suspendat ca lungime din lume.

Podul, care face legătura între insulele Zealand şi Funen a fost închis după incident.

Martorii sustin că acoperișul unui tren de marfă a fost suflat de vântul puternic și a lovit un tren de călători care călătorea în direcția opusă. La bord erau 131 de pasageri și trei echipaj.

Purtătorul de cuvânt al poliției Funen a declarat reporterilor că nu a putut furniza detalii despre accident, dar a adăugat: „Știm că un obiect a lovit trenul”.

Potrivit presei daneze, accidentul ar fi avut loc din cauza vântului extrem de puternic, ce a smuls pur şi simplu acoperişul trenului de marfă.

Podul, care face legătura între insulele Zealand şi Funen, a fost închis după incident, iar vremea rea a îngreunat operațiunile de salvare.

Accidentele fatale sunt rare în rețeaua feroviară foarte dezvoltată a țării.

Podul cu lungimea de 18 kilometri de pe Marea Curetă transportă în jur de 21.000 de pasageri de tren în fiecare zi și peste 27.000 de vehicule traversează podul în fiecare zi.

Podul face parte din infrastructura care leagă Danemarca și Suedia de Germania.

 

Source: rte.ie

Comentarii

Leave a Reply