Șicane în trafic între un șofer cu BMW și un tramvai

Un autoturism pe linia de tramvai, care se vede clar ca nu a dorit sa aleaga un din cele doua benzi destinate autoturismelor la semafor, a fost scanteia unei altercatii.

Vatmanul începe să-l claxoneze insistent pentru a-i elibera drumul, nu cred ca este verde deoarece celelalte autoturisme inca stau la semafor. Alți soferi claxoaneaza in speranta ca cel din fata va pleca de la semafor fara sa verifice daca este verde astfel tracand pe roșu.

Vatmanul, pur și simplu, a intrat în el și i-a împins mașina.

Revoltat șoferul, deși se afla cu autoturismul acolo unde nu ar fi trebuit să fie a coborat din autoturism si a avut un schimb de replici cu vatmanul, evidentiata fiind interjecția ”Bă”.

Vatmanul raportează incidentul către reprezentanții Societății de Transport București, iar superiorii vatmanului fac cercetări cu privire la comportamentul acestuia, urmând să ia măsurile ce se impun în acest caz.

Director STB: „De nescuzat o astfel de atitudine”
Directorul STB condamnă gestul vatmanului, care acum ar putea fi bun de plată pentru paguba produsă mașinii pe care a lovit-o.

„S-a întâmplat un incident regretabil, în care vatmanul nostru a reacționat disproporționat față de o încălcare a regulilor de circulație și din partea conducătorului autoturismului. Va fi, bănuiesc, sancționat, va fi cercetat disciplinar. Se poate ajunge până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat Andrei Creci, directorul STB.

„Șoferilor le recomand să nu se grăbească, iar vatmanilor n-am ce să le recomand pentru că au în fișa postului să fie atenți și calmi. Ei n-au de ce să se grăbească, pentru că au un traseu prestabilit, au niște timpi pe care trebuie să-i respecte. Nu trebuie să ajungă nici mai târziu, dar nici mai devreme. Așa că nu au de ce să se grăbească și este de nescuzat o astfel de atitudine”, a mai spus directorul STB.

Ce spune poliția despre incident 
„S-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. Astfel, conducătorul unui autovehicul nu a respectat obligaţia de a lăsa liberă calea tramvaiului, la apropierea acestuia şi nici nu s-a prezentat la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare”, a transmis duminică Brigada Rutieră a Capitalei.

Șoferul implicat în incident a fost sancționat de polițiști, acesta a rămas fără permis pentru o lună și a primit o amendă de 2.230 de lei.

 

 

 

Comentarii

Leave a Reply