Șunca presată NU are ce căuta în alimentația copiilor! Acum e inclusă în meniurile de la grădinițe și After School

Share on:
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  

Șunca presată trebuie consumată cu mare grijă, iar populația trebuie să se învețe să citească etichetele pentru a vedea ce conține produsul cumpărat.

Consumul zilnic a 50 grame de şuncă presată creşte incidenţa cancerului colorectal cu 18%!, atrage atenția Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România – APC România).

9 din 10 tipuri de șuncă presată conţin apă adăugată! Apa este cel de-al doilea ingredient la 60% dintre tipurile de şuncă presată!

7 din 10 tipuri de şuncă presată conţin între 5 şi 12 aditivi alimentari!

6 din 10 tipuri de şuncă presată conţin caragenan!

6 din 10 tipuri de şuncă presată conţin monoglutamat de sodiu!

1 din 2 din două tipuri de şuncă presată conţine caragenan şi monoglutamat de sodiu!

2 din 10 tipuri de şuncă presată sunt colorate cu carmin!

Articolul complet pe stiridecluj.ro


Share on:
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one + seven =