Taxe și impozite mai mari începând de anul viitor

Vești proaste pentru acești români! Începând cu anul viitor, în urma unui proiect de hotărâre aprobat, miercuri, mai multe taxe și impozite vor fi mărite!

Consiliul Local Timişoara a aprobat, miercuri, în şedinţa ordinară, un proiect de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale în capitala Banatului pentru anul 2019.

Potrivit documentului, impozitul pe maşini va crește cu 50%, iar impozitul pe clădirile nerezidenţiale deţinute de persoanele juridice vor fi majorate tot cu 50%.

De asemenea, începând de anul viitor, va fi introdusă şi o taxă specială pentru promovarea turistică, de 2% din tarifele de cazare practicate şi numărul de zile de cazare sau la tariful practicat pentru o noapte de cazare.

Va fi instituită și o taxă specială de salubrizare de 7,89 lei pe lună pentru persoanele fizice şi de 21,38 lei/mc pentru deşeurile reciclabile şi de 113,17 lei/mc pentru deşeurile reziduale, în cazul persoanelor juridice.

De asemenea,  o nouă taxă va fi plătită și de tinerii care își oficiază căsătoriilor  într-o altă locaţie decât Casa Căsătoriilor, în valoare de 1.000 de lei. Vor fi scutite de la plata acestei taxe persoanele internate în spital, care nu se pot deplasa, şi cele care se află în detenţie.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că este nevoie de creşterea unor taxe şi impozite pentru realizarea mai multor investiţii.

“Timişoara are nevoie de fonduri, pentru că Guvernul ne ia toţi banii şi nu putem să stăm fără realizări ca să ne arate cu degetul oamenii că nu facem. Vrem să facem lucruri pentru Timişoara şi timişorenii cei mulţi doresc asta. (…) Se mai strâng bani să mai putem face una alta tot pentru contribuabili, nu facem pentru noi. Trebuie să susţinem ceea ce este bine pentru comunitate”, a afirmat Nicolae Robu.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, de anul viitor vor fi încasaţi 75 de milioane de lei în plus la bugetul local, în urma acestor majorări de taxe şi impozite, scrie mediafax.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.