Tu câte cuie ai bate într-o zi?

La supărare, un copil și-a jignit tatăl. Reacția bărbatului este o lecție de viață incredibilă.

A fost odată un băiețel care era foarte rău și, uneori, ajungea chiar să iși jignească și tatăl. Tatăl lui i-a dat o punga de cuie și i-a spus că de fiecare dată când se enervează și isi pierde cumpătul, să bată cu ciocanul un cui in gard.
În prima zi, băiatul a bătut 37 de cuie in gard.

În următoarele săptamani, in timp ce incerca să iși controleze furia, numarul de cuie bătute zilnic a scăzut considerabil. Și-a dat seama că mai degrabă se liniștește decât sa se ducă la gard pentru a mai bate cuie.
Într-un final, a venit și ziua in care băiatul nu s-a mai enervat deloc. El i-a spus tatălui său despre asta, iar tatăl i-a sugerat să scoată câte un cui pentru fiecare zi in care va fi capabil să iși țină in frâu temperamentul.

Zilele au trecut, iar băiatul a reușit să scoată toate cuiele bătute in gard.

Tatăl și-a luat fiul de mână și l-a dus la gard, apoi i-a zis:

Te-ai descurcat de minune, fiule, insă uită-te la găurile din gard. Gardul nu va mai fi niciodată la fel. Când ești furios și spui lucruri urâte, acestea lasă o cicatrice exact ca și găurile.”

Atunci copilul a înțeles ce putere au avut cuvintele lui. S-a uitat in ochii tatălui său și i-a spus:

Tati, sper să mă poți ierta pentru toate rănile pe care ți le-am făcut.”

Bineințeles că te iert.”, i-a spus tatăl.

Poti înfige un cuțit într-un om și apoi să îl scoți. Nu va conta cât de mult timp îți vei cere scuze, rana va rămâne acolo pentru totdeauna.

Asigurați-vă că vă controlați temperamentul înainte de a spune ceva ce veți regreta mai târziu.

Comentarii

Leave a Reply