Turcia deține controlul complet asupra orașului Afrin

Turcia și luptătorii FSA au intrat în Afrin duminică

Forțele turce și grupul de opoziție al Armatei Libere Siriene (FSA)  au capturat centrul orașului Afrin din Siria, controlat anterior de luptători kurzi, forțe militare turcești și președintele Recep Tayyip Erdogan .

„Forțele armate turcești și Armata Siriană Liberă au preluat controlul asupra  centrului orașului Afrin „, a declarat miercuri militarii turci într-un tweet duminică, adăugând că experții au căutat minele terestre și alte tipuri de capcană explozivă în zonă.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat, de asemenea, că forțele care au sprijinit Turcia au preluat controlul asupra centrului orașului la ora locală (ora 05:00 GMT).

Erdogan a mai spus că 3.660 de „teroriști au fost neutralizați” în Afrin de la lansarea operațiunii.

Turcia – împreună cu  FSA  – a declanșat în ianuarie o operațiune militară  în Afrin,  în nord-vestul  Siriei,  pentru a învinge pe lângă SUA pe luptătorii de protecție a populației kurde (YPG), sprijiniți de SUA.

Forțele armate au împărtășit un videoclip într-un tweet separat, care ar fi arătat steagul turc ridicat în centrul orașului Afrin, printre alte mijloace de informare în masă.

Alte videoclipuri și fotografii împărtășite de luptătorii FSA sprijiniți de turci în social media le-au arătat pe străzile rezidențiale, făcând semne de victorie și fluturați steaguri. Al Jazeera nu își poate confirma în mod independent autenticitatea.

Observatorul sirian pentru drepturile omului, un monitor de război din Regatul Unit, a spus anterior că cel puțin 150.000 de civili au fugit din oraș de miercurea trecută.

Comentarii

Leave a Reply