UK: Personalul sanitar din prima linie nevaccinat de la spitalul din Southampton va fi redistribuit

Personalul sanitar dintr-un spital care a refuzat să se vaccineze Covid li s-a spus că nu li se va permite să îngrijească pacienții.

Muncitorii de la prima linie de la Spitalul General din Southampton, care au refuzat să se vaccineze, vor fi redistribuiți la alte posturi, a declarat personalul spitalului universitar Southampton NHS Trust (UHS) într-o scrisoare.

Acesta spune: „Prioritatea noastră este să ne păstrăm personalul și pacienții în siguranță”.

Un membru al personalului a spus că se simte „agresat” de decizia trustului.

Vorbind la BBC în mod anonim, aceasta a spus: „… nu sunt încă pregătit să-l iau [vaccinul] și este riscul meu, nu-i așa?”

Femeia a explicat: „Pentru mine, cred că este libertatea de alegere. Nu sunt împotriva vaccinurilor. Înțeleg scopul vaccinărilor”.

Ea a spus că scrisoarea, văzută de BBC și care nu stabilea unde va fi redistribuit personalul, a lăsat-o să se simtă „frustrată”.

Ea a adăugat: „Am fost foarte dezamăgită, m-am simțit agresată. A fost șocant cu adevărat”.

Potrivit UHS, aproximativ 94% din angajați au fost vaccinați de când trustul și-a început programul de vaccinare în decembrie.

Într-o declarație, a spus că pe tot parcursul pandemiei, siguranța personalului și a pacienților a fost „în centrul procesului decizional”.

Încrederea a adăugat că mișcarea de redistribuire a personalului nevaccinat departe de rolurile din prima linie a făcut parte din angajamentul său de a face tot posibilul pentru a „proteja personalul, pacienții și capacitatea mai largă a forței de muncă de a ne sprijini serviciile”.

Colegiul Regal de Asistență Medicală (RCN) a spus că nu „sprijină personalul să facă sau constrâns să aibă vaccinul”.

Acesta a spus că, deși toți membrii echipei de asistență medicală ar trebui să aibă „orice vaccin considerat necesar pentru a se proteja, pacienții lor și comunitatea lor mai largă”, existau „îngrijorări serioase cu privire la obligativitatea vaccinurilor”.

La fel ca și populația mai largă, personalul de sănătate și îngrijire este un grup divers și există atât bariere fizice, cât și sociale pentru unii în ceea ce privește preluarea vaccinului, a continuat acesta.

Sindicatul de asistenți medicali a adăugat că vaccinarea personalului nu ar trebui să facă parte din contractele de personal și nici să fie o condiție de angajare sau parte a contractelor de muncă, legate de termenii și condițiile de angajare sau de plată.

UHS a declarat că salariile și locurile de muncă permanente ale personalului redistribuit vor „rămâne protejate”.

https://www.bbc.com/news/uk-england-hampshire-58408971

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.