Un incident petrecut la bordul unei aeronave româneşti le-a dat mari emoţii unor pasageri care se întorceau din Marea Britanie.

Un incident petrecut la bordul unei aeronave româneşti le-a dat mari emoţii unor pasageri care se întorceau din Marea Britanie.

Aceştia au văzut cum un cetăţean bulgar a încercat să intre cu forţa în cabina piloţilor. Din fericire, bărbatul a fost imobilizat, iar în Bucureşti, după ce a coborât din avion, a fost reţinut.

Bulgarul în vârstă de 27 de ani s-a îmbarcat în aeronava companiei Blue Air cu gândul de a ajunge la Bucureşti.
Avionul a decolat fără incidente de pe aeroportul din Birmingham. După un timp, însă pasagerul bulgar s-a îndreptat spre cabina piloţilor şi i-a cerut însoţitoarei de bord codul de acces. Aceasta a văzut că bărbatul este agitat şi incoerent şi a cerut sprijinul a doi pasageri.

Bulgarul a fost legat fedeleş şi aşezat culcat, pe culoar, până când avionul a ajuns în siguranţă pe Aeroportul Henri Coandă. Pentru că situaţia a fost cât se poate de delicată pilotul a cerut sprijin înainte de aterizare.

CONVORBIRE PILOT – TURN CONTROL
“Pilot: avem nevoie de poliţie la avion după aterizare, avem un pasager turbulent.
Controlor: Confirm, poliţie la aterizare, pasager turbulent.
Pilot: Mulţumim mult
Pilot: Este vorba despre un pasager care a forţat intrarea în cockpit. Acum este imobilizat, supravegheat de doi pasageri şi este la poziţia 25. Dacă vreţi să le transmiteţi domnilor de la poliție.
Controlor: Confirm, am notat.

Imediat după ce a aterizat pe pământ românesc, poliţiştii au flancat aeronava, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut.

Comentarii

Leave a Reply