Un nou parc suspendat este construit într-o capitală europeană

Dupa modelul High Line din New York, londonezii construiesc un parc partial suspendat alcatuit dintr-o serie de bucle de spatii si de gradini publice. Viitorul parc, numit Tide, este construit in Greenwich si va avea o lungime totala de 5 kilometri.

Proiectul le apartine arhitectilor de la Diller Scofidio + Renfro, care au lucrat partial si la High Line-ul newyorkez, fiind realizat in colaborare cu biroul local Neiheiser Argyros si cu firma de peisagistica Gross Max.

„Tide este conceput ca o serie de insule inaltate, pe care au fost amenajate gradini, unde publicul este invitat sa incetineasca ritmul, sa zaboveasca si sa priveasca in joc la viata de pe peninsula. Fiecare insula este diferita, definita de plante unice si de privelistile si sunetele inconjuratoare”, se arata intr-un comunicat de presa.

Atunci cand va fi finalizat, parcul va conecta toate cele sapte cartiere care formeaza peninsula Greenwich.

Primul kilometru va fi inaugurat pe 5 iulie si va fi alcatuit din mai multe platforme inaltate pana la 9 metri de la sol, serpuind printre plante locale precum pini si mesteceni argintii. In timpul plimbarii vor putea fi admirate lucrari de arta publica, printre care sculpturi create de artistii britanici Damien Hirst si Allen Jones.Parcul va include o masa de picnic lunga de 27 de metri si o gradina amenajata langa Tamisa.

Ideea pentru parcul High Line din New York a aparut in 1999, cand s-a pus problema demolarii unei vechi cai ferate pentru trenuri de marfa. S-a decis in schimb transformarea ei intr-un spatiu public unic, care a inspirat de-a lungul anilor mai multe proiecte in intreaga lume.
https://www.spatiulconstruit.ro/articol/un-nou-parc-suspendat-este-construit-intr-o-capitala-europeana/23011

Comentarii

Leave a Reply