Un oraș polonez organizează petrecerea de Crăciun pentru 1.400

Aproximativ 1.400 de oameni săraci și defavorizați au participat marți la o petrecere anuală în ajunul Crăciunului aruncat în orașul Poznań din vestul Poloniei.

Adunarea masivă a avut loc pentru a zecea oară de capitolul local de caritate catolică Caritas Polska.

Ca și în anii precedenți, evenimentul de pe terenul Târgului Internațional Poznań a început cu cântarea colindelor de Crăciun și împărtășirea opłatek (opłatek sau Plasa de Crăciun este o tradiție creștină centrală europeană de Crăciun sărbătorită în Polonia, Lituania, Letonia și în unele părți din Slovacia în timpul Wigiliei, cunoscută și sub numele de Vigilul de Crăciun) sau cu tradiționala anafură de Crăciun, a informat agenția de știri PAP din Polonia.

La final, cei prezenți au primit mici cadouri de la organizatori.

Arhiepiscopul Poznań, Stanisław Gądecki, a spus în timpul evenimentului că persoanele defavorizate care se confruntă cu problemele vieții „au adesea privilegiul de a fi mai aproape de Mântuitorul” decât „ cei cu multe averi”.

„Sărăcia îl face pe om mai deschis către Dumnezeu”, a spus el.

Primarul Jacek Jaśkowiak din Poznań a declarat că petrecerea de Crăciun organizată în orașul său a fost cea mai mare adunare de acest fel din toată ziua.

Părintele Caritas Łukasz Łukasik a spus că mulți restauratori localnici și aproximativ 1000 de voluntari, printre care soldați americani staționați în zonă, au ajutat la realizarea unui eveniment imens de caritate.

Aproape 400 de kilograme de crap, 400 kg de usturoi cu ciuperci, 450 kg de cartofi și aproape 500 de litri de borș au fost folosiți pentru pregătirea meselor pentru persoanele nevoiașe în acest an, a informat agenția de știri PAP.

Comentarii

Leave a Reply