Un restaurant inedit care șerpuiește printr-o pădure de eucalipt

Situat intr-o suburbie a localitatii Chengdu din sud-vestul Chinei, restaurantul Garden Hotpot, al carui design este menit sa aduca un omagiu unui fel de mancare popular in zona, inglobeaza experienta gastronomica in padurea de eucalipt prin care serpuieste.

Restaurantul nu are pereti, ci este prevazut in schimb cu stalpi inalti de trei metri, cu un diametru de numai 88 de centimetri, care sustin o banda din otel galvanizat ce inconjoara un lac cu nuferi si serveste drept acoperamant.

Pe pardoseala din lemn a restaurantului sunt asezate in sir mese de dimensiuni diferite. Din respect pentru mediul inconjurator si din dorinta de a minimaliza interventia umana, arhitectii de la MUDA-Architects, care au proiectat localul, au realizat o cartografiere detaliata a zonei, forma acoperisului inedit fiind un raspuns la prezenta arborilor si a lacului.

Prima faza a constructiei a fost finalizata in aprilie si este deschisa acum publicului. 

Cu o clima placuta si o atmosfera relaxanta, Chengdu este un adevarat magnet pentru turisti in sud-vestul Chinei. „Hotpot”, un fel de mancare asiatic popular, a devenit sinonim cu acest oras, inspirand si designul restaurantului celor de la MUDA, a carui forma imita aburii care se ridica dintr-un vas de mancare aflat pe foc, potrivit arhitectilor.

Comentarii

Leave a Reply