Veverita siberiana

Lungimea Chipmunk siberian corpului is12 la 17cm , două treimi din lungimea sa totala .

Ca şi alte veverite , le-a viu colorate blana , dungi intunecate la culoare , şi pungi mari obraz . Urechile sunt mici si usor rotunjite la vârfuri . blana de pe spate este maro – gri la ocru galben , în funcţie de originea animală . Ea are patru lumină şi întuneric cinci benzi longitudinale şi o coada de culoare ( lumina linii maro , negru larg pe ambele părţi şi marginile înguste alb ( Grizimek lui Enciclopedia Mamiferele , 1990) .

Obiceiuri Alimentare
Chipmunks siberian sunt omnivore. Ele se hrănesc cu legume , seminţe de conifere , şi nuci de plante dicotiledonate . Ele se hrănesc cu muguri de arbori, arbusti , ciuperci , fructe de padure , culturi de camp, precum şi grâu , ovăz , hrişcă şi . Chipmunks atac , de asemenea, insecte, păsări tineri , şi şopârle . ( Volumul Britannica 3 C & D )

Reproducere
Activitatea de împerechere the Chipmunks siberian începe în a doua jumătate a lunii aprilie , la scurt timp după ce se trezesc din hibernare . Un gunoi de 4-6 ( uneori 3-7 ) este născut în apropiere de sfârşitul lunii mai până la sfârşitul lunii iunie, după o perioada de gestaţie că nu se cunoaşte cu exactitate greutatea la naştere a Chipmunk este .13-.14 ( 3.8 – 4 grame ) . În Freiburg , Germania, în luna aprilie şi mai sunt varfuri de reproducere . Unul gunoi este născut pe an, în Siberia , spre sud , la Freiburg , o litieră doua este născut în vară . ( Grizimek lui Enciclopedia volum Mamifere 3,1990 )

Comportament
Chipmunks siberian îngroape 2in lor alimentare ( 5cm ) în sol . Theycleans se peste tot , începând de la înapoi la coadă , şi , uneori, ei mire unul pe altul . Ei fac o serie de sunete diferite , inclusiv o scurtă ” ieftin „, care sună ca un apel pasăre şi durează aproximativ 1 / 5 din o secundă . Acest apel , care este produs în cazul în care Chipmunk este speriat sau agitat , este produs ca 3-6 silabe repetate într-o serie . Aceste veverite dau , de asemenea, de pe un sunet orăcăit moale şi adânc , probabil legate de comportamentul de împerechere . Chipmunks Siberian sunt active în timpul zilei ( Enciclopedia Grizimek de volum Mamifere 3,1990 ) .

Habitat
Chipmunk siberian este un animal pădure . Cu gheare ac – subliniat , este un excelent alpinist , dar trăieşte în principal pe teren . Chipmunks siberian trăiesc în loji , care sunt construite pe teren . În nordul Asiei trăieşte siberian Chipmunk în acelaşi habitat ca larice , şi în Europa se populează regiunile în care pinul creste .

Biomase : taiga , păduri temperat & pădure tropicală

Importanţă economică pentru om 

Pozitiv
Veveritele distribui seminţe de copaci şi plante , şi, probabil, sporii de ciuperci mycorrhizal . Ele ajută , probabil, în controlul populaţiilor de specii de insecte dăunătoare .

Negativ
Veveritele mânca agricultorului fructe , ovăz şi porumb , şi le desfăşoară , de asemenea, puricii care , uneori, sunt vectori de boli , cum ar fi ciuma .

Comentarii

Leave a Reply