Victor Rebengiuc da viata personajului Horia Barbu in productia „Deschide Ochii”.

Victor Rebengiuc interpreteaza rolul lui Horia Barbu, un avocat direct, franc, care nu foloseste ocolisuri si nu menajeaza pe nimeni.

Ii place foarte mult muzica, in special Mozart – a aparut pe coperta revistei Baroului, „Avocatul”, cu titlul Profesorul Barbu, avocatul meloman

Perspicace, ii place sa analizeze fiecare detaliu pe care il aude, care trece pe langa el. „Deschide ochii” este o vorba pe care le-o spune studentilor la fiecare inceput de an, chiar daca este ironic, pentru ca el este orb.

Observati, fiti treji, atenti la oameni, la cazuri, la conjuncturi, nu credeti in capcane, nu faceti compromisuri, nu fiti superficiali, fiti rigurosi cand e nevoie si subtili cand e cazul. Judecati obiectiv, fiti cinstiti cu voi insiva si cu cei din jurul vostru si, mai ales, nu va vindeti! Tara asta e plina de mercenari, de corupti, de duplicitari, daca exista o speranta cat de cat credibila, numai de la generatia voastra va veni! Deschide ochii!

 

Horia Barbu este avocat si profesor la Facultatea de Drept. Este genial, franc, idealist, suprinzator, perspicace si ii place sa analizeze fiecare detaliu, fie ca e vorba despre o persoana, situatie sau replica. Depune pasiune in tot ceea ce face, atat la cabinetul de avocatura, cat si atunci cand se afla la catedra. Are principii clare, pe care le respecta intotdeauna si apara numai oameni nevinovati, acuzati pe nedrept.

Andi Vasluianu da viata personajului Denis Tomulescu, avocat si mana dreapta a lui Horia Barbu.

Intarzie mereu, e naiv, cu puseuri de idealism si mereu pus pe glume.

Denis Tomulescu este mana dreapta a personajului principal. Spre deosebire de Horia Barbu, Denis este naiv, idealist si niciodata punctual, dar rezolva cu eficienta fiecare sarcina pe care i-o da avocatul nevazator. Are o iubita nemultumita de faptul ca isi dedica mult prea mult timp muncii si nu-i acorda si ei atentia de care are nevoie. In momentul in care la cabinetul de avocatura o sa vina in practica studenta Emilia Sterian, viata lui se va complica rapid.

Aylin Cadir este Emilia Sterian, studenta la Facultatea de Drept.

Horia Barbu, profesorul de la cursul ei, ofera la 3 studenti o problema, iar primul care o rezolva corect va face un stagiu de practica la cabinetul lui de avocatura. Ea castiga.

Este tenace, la locul ei, constiincioasa si ambitioasa.

Este studenta constiincioasa, care isi doreste foarte mult sa devina un avocat exemplar. Este tenace, ambitioasa, atenta si profita de faptul ca ceilalti o considera naiva, ca sa isi atinga obiectivele. Este loiala si stie intotdeauna cum sa isi foloseasca resursele pentru a-si ajuta mentorul, pe avocatul Horia Barbu.

Razvan Vasilescu este comisarul de politie Lutu Boureanu.

Prieten apropiat al batranului avocat, il ajuta de fiecare data cand are nevoie de sprijin. La fel ca Horia Barbu, isi doreste sa lucreze in numele binelui si sa ii vada pe vinovati in spatele gratiilor. Are un suflet mare, pe care si-l ascunde, de cele mai multe ori, in spatele ironiilor si glumelor pe care le spune in orice context.

Radu Gabriel interpreteaza personajul Cernica, un avocat fara scrupule.

Isi propune intotdeauna sa castige, indiferent daca apara un client nevinovat sau vinovat. Nu are limite si lucreaza, uneori, la limita legalitatii, pentru a-si atinge scopul. Este adversarul care pune in lumina cu adevarat toate calitatile pe care le are batranul avocat Horia Barbu.

 

Regia: Iura Luncasu
Cu: Andi Vasluianu, Victor Rebengiuc, Răzvan Vasilescu, Aylin Cadir, Luminița Gheorghiu, Gabriel Radu
Gen film: Dramă, Mister, Thriller

 

Comentarii

Leave a Reply