Video. Boris Johnson vorbește la ONU despre găinile fără picioare, despre Brexit și despre vindecarea mahmurelii – Septemrie 24, 2019

Premierul britanic Boris Johnson a ținut discursul său inaugural la Adunarea Generală a ONU la doar câteva ore după ce curtea supremă din Marea Britanie a găsit sfatul său Reginei de a proroga parlamentul ca fiind ilegal.
Vorbind marți seara târziu cu o audiență liberă despre provocările tehnologiei, Johnson a pictat o perspectivă distopică asupra viitorului tehnologiei, întrebând: „AI – ce va însemna? Roboți utili care spală și îngrijesc o populație îmbătrânită? Sau terminatori cu ochi roz trimiși înapoi din viitor pentru a elimina rasa umană?

Astazi oamenii care sunt impotriva stiintei, un grup impotriva dezvoltarii stiintei care neaga ca vaccinul a eliminat o boala molipsitoare care a ucis milioane de oameni, dar a fost anihilata prin vaccinare. Acest grup de oameni are prejudicii care vor afecta copii pe care ei vor sa-i protejeze. Eu resping complet acest stiintific pesimism. Sunt profund optimist in provonta abilitatii noii tehnologii spre a servi ca eliberator si spre refacerea unei lumi minunate si fara boli.

Desigur, in nenumarate randuri tehnologia deja face aceasta. Am mentionat nanotehnologia mai devreme. Schimbarea medicinei (se refera la modul de tratare a bolilor) prin modelarea unor roboti care au ca marime o fractiune din celula rosie din sange care au capabilitatea de a inota in corpul nostru ca sa transporte tratamentul si sa atace celulele canceroase maligne ca niste Stele de Razboi Armanda (Star Wars Amanda). Tehnologia asociata cu sistemul nervos produce un nou cohlear (parte responsabila pentru auz din ureche) implant care faciliteazadarul de a auzi pentru oamenii care altfel nu pot auzivocile copiilor lor.

Cand ma gandesc la marea revolutie (schimbare) a stiintei din trecut, imprim (cu sensul „reculeg” scrierile despre) motorul cu aburi din aviatie – atomul varstei. Ma gandesc la noile tehnologii care au fost achizitionate peste timp dar peste care umanitatea are avantajul de a le controla.

Dar aceasta nu mai este cazul in lumea digitala. Poti sa-ti pastrezi secretele fata de prieteni, fata de parinti, fata de copii tai, fata de doctorul tau sau chiar fata de antrenorul tau personal, dar e nevoie de efort mare ca sa ascunzi gandurile tale de google. Si daca aceasta este adevarat acum, poate in viitor nu vom avea unde sa ne ascundem. Orasele dezvoltate vor fi pline de senzori toate conectate la internet prin stalpi, conectate invizibil cu stalpii de lumina. Salteaua ta va inregistra cosmarurile tale, frigiderul tau va suna pentru mai multa braza, dar in acelasi timp aceasta tehnologie poate fi utilizata sa tina fiecare cetatean sub supraveghere ora de ora.

O viitoare „Alexa” va pretinde ca primeste comenzi caci aceasta „Alexa” te va urmari sa o chemi pe limba ei si sa calci pe pasii ei.

Boris Johnson, Septembrie 24, 2019

Sursa: https://www.theguardian.com/global/video/2019/sep/25/boris-johnson-speaks-at-un-of-limbless-chickens-brexit-and-hangover-cures-video
Trasncript: https://bit.ly/3Cd83zR

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.