VIDEO: O pacientă a cântat la vioară în timp era operată pe creier, la un spital din Londra

In timp ce medicii ii extirpau o tumoare de pe creier, o pacientă a cantat la vioară fragmente din Mahler şi Gershwin, informează Reuters.

Dagmar Turner, 53 de ani, fost consultant de afaceri din Isle of Wight, a cântat la vioară în timpul operației de îndepărtare a unei formații tumorale pe lobul frontal drept din apropierea zonei creierului, unde se află centrii de control ai mişcărilor de fineţe ale mâinii stângi.

Pentru a preveni pericolul ca pacienta să nu se mai poată coordona pentru a cânta la instrumentul ei preferat, profesorul Keyoumars Ashkan, medic neurochirurg la King’s College Hospital, din Londra, a propus ca medicii să ii cartografieze creierul prin proceduri imagistice, apoi vor desface cutia craniană, iar pacienta va cânta la vioară în timpul îndepărtării chirurgicale a tumorii.

În timp ce chirurgii îi secționau o parte din creier, Dagmar Turner a interpretat muzică de Gustav Mahler, melodia de jazz „Summertime”, de George Gershwin, precum și câteva cântece din repertoriul compozitorului spaniol Julio Iglesias.

Este prima dată când am operat un pacient care cânta la un instrument. Am reușit să eliminăm peste 90% din tumori, inclusiv toate zonele în care exista suspiciunea de activitate a țesutului tumoral agresiv, în timp ce pacientul și-a păstrat complet funcționalitatea. mâinile stângi , a spus profesorul Ashkan.

Pacienta le-a mulţumit medicilor

Vioara este pasiunea mea. Cânt la vioară de la 10 ani. Gândul că aş fi putut să-mi pierd această abilitate îmi frângea inima, a declarat pacienta.

Comentarii

Leave a Reply