Video: Omul care a transformat un deșert într-o pădure prin plantarea unui copac în fiecare zi timp de 40 de ani

În 1979, un adolescent de 16 ani a devenit atât de preocupat de eroziunea solului, încât a plantat câțiva copaci. În următoarele patru decenii, Jadav Payeng a continuat să planteze și acum a creat o pădure mai mare decât Parcul Central din New York. Încercările sale pe insula Majuli din nordul Indiei au trecut neobservate de zeci de ani.

Numai atunci când un jurnalist sa îndreptat în enclavă, secretul său a fost dezvăluit lumii. Povestea remarcabilă a lui Jadav a fost acum anunțată în documentarul online Forest Man, care a acumulat aproape 2,8 milioane de vizionări. Jadav trăiește pe Majuli, în statul Assam, care este cea mai mare insulă din lume.

Este foarte sensibil la eroziunea solului, iar experții susțin că în 20 de ani se poate spăla complet. După un an groaznic de inundații extreme din 1979, Jadav a decis să planteze un șobolan în solul gol pentru a-și ajuta patria. A fost un act pe care și-a promis să-l repete în fiecare zi pentru viitorul previzibil, iar în ultimii 39 de ani pădurea sa a crescut la 550 de hectare. Prin comparație, Parcul Central din New York este de 341 de hectare.

Jadav a explicat: „Acest loc este plin de copaci. Am plantat singur totul. „La inceput, plantarea a fost foarte consumatoare de timp, dar acum este mult mai usoara pentru ca primesc semintele din copaci.” Jadav poate localiza încă primul plantau plantat, care este acum un copac înălțător cu un trunchi gros.

Proiectul secret al lui Jadav a ieșit la iveală în 2007, când jurnalistul Jitu Kulita se afla pe râul Brahmaputra, fotografiind păsările și văzu frunzele verzi, verzi, la distanță de pământul pustiu. El sa apropiat, dar Jadav credea că este un bătrân. Când pădurea a început să crească, elefantii, tigrii și rinocerii din Bengal au făcut ca Majuli să fie casa lor pentru mai multe luni ale anului. Dar animalele rare și exotice, plus publicitatea din ce în ce mai mare în jurul pădurii, au făcut proiectul lui Jadav o țintă de la braconieri și logopiști ilegali.

Jadav, numit „Forest Man of India” de fostul președinte APJ Abdul Kalam, a declarat că amenințarea vine acum de la omul care ar „distruge pădurea pentru câștiguri economice”. El a continuat: „Nu există monștri în natură, cu excepția oamenilor. „Oamenii consumă totul până când nu mai rămâne nimic. Nimic nu este în siguranță de la oameni, nici măcar tigrii sau elefanții.

Eroziunea solului este o problemă, dar autoritățile nu par să asculte sugestiile lui Jadav privind combaterea problemei, conform programului. El ar dori să planteze copaci de nucă de cocos deoarece acestea cresc extrem de drepte și ajută la prevenirea eroziunii dacă sunt plantate suficient de dens. Fructele ar putea fi vândute și pentru câștiguri economice. Jadav, acum la mijlocul anilor ’50, își face banii împreună cu soția sa, vânzând lapte de vacă satelor locale.

El rămâne dedicat pădurii sale și va continua să planteze puieți și semințe până la „ultima suflare”. Tatăl celor trei spune că preferă liniștea pădurii într-un oraș aglomerat în care oamenii nu pot respira sau gândesc clar din cauza poluării. El a adăugat: „Visul meu este să umplem insula Majuli. „Voi continua să plantez până la ultima mea suflare.

„Spun oamenilor că tăierea acelor copaci nu te va face nimic”. – Tăiați-mă înainte să-mi tăiați copacii. Oamenii de știință au cerut oamenilor să urmeze exemplul lui Jadav. Dr. Arup Kumar Sarma de la Institutul de Tehnologie din India a spus că „a arătat deja exemplul că dacă o persoană poate, la propriul efort, să facă plantația de acest gen, atunci de ce nu alții”.

 

Sursa: https://metro.co.uk/2018/08/08/man-turned-desert-forest-planting-tree-every-day-40-years-7814241/?ito=cbshare

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Urmareste-ne pe: VK MeWe Facebook Telegram Twitter Bitchute Youtube Rumble