Video: Peugeot E-Legend Concept

Plictiseala nu face parte din ADN-ului mărcii PEUGEOT, deoarece automobilul autonom nu înseamnă monotonie, iar tranziția energetică nu va șterge 120 de ani de istorie. PEUGEOT dezvăluie conceptul e-LEGEND.

 

CONCEPTUL PEUGEOT e-LEGEND nu este doar un manifest tehnologic. Este viziunea unui brand, PEUGEOT, care caută în mod activ un viitor optimist și ultra-dezirabil. Pentru PEUGEOT, sintagma „electric și autonom” este sinonimă cu senzații și mai puternice, iar plictiseala nu face parte din ADN-ul mărcii PEUGEOT.

 

Pe tot parcursul proiectului de dezvoltare, echipa PEUGEOT Style a fost impulsionată de dorința de a oferi o bogată experiență estetică, tehnologică și imersivă prin intermediul unui coupé compact. Realismul în ceea ce privește spațiul și proporțiile face CONCEPTUL PEUGEOT e-LEGEND atât de dinamic și îi permite să întruchipeze ambiția mărcii PEUGEOT cu atât de multă modernitate și energie.

Un singur obiectiv: să te simți bine în mașină așa cum te simți confortabil în casa ta. O juxtapunere subtilă a componentelor de înaltă tehnologie și a materialelor rafinate.

Prin intermediul conceptului PEUGEOT e-LEGEND marca PEUGEOT își dorește să aprofundeze și să îmbunătățească experiența autovehiculului 100% autonom, electric conectat.

Mai multe caracteristici sunt adăugate tehnologiei Responsive i-COCKPIT® pentru a oferi utilizatorilor o experiență specială de condus imersivă, în fiecare din cele 4 moduri de rulare disponibile. În prezent, suntem cu toții în mod constant supra-stimulați, deci un timp pentru noi înșine este probabil cel mai prețios produs disponibil. Rularea autonomă ne va lăsa timp pentru noi înșine și va crea noi experiențe de împărtășit în mașinile noastre.

În funcție de tipul de trafic sau starea de spirit a celui aflat la volan, CONCEPTUL PEUGEOT e-LEGEND oferă patru moduri de rulare.

DOUA MODURI DE RULARE AUTONOMA

SOFT: un amestec de suprafețe digitale și informații reduse la minimum

SHARP: conexiune maximă la activitatea ta digitală (rețele sociale, jurnal, etc)

DOUA MODURI DE RULARE MANUALA

LEGEND: mod de rulare în regim de „croazieră”, cu afișarea celor trei cadrane de pe legendarul 504 Coupé și a lemnului afișat digital pe diferite ecrane.

BOOST: rulare dinamică și stimulantă grație motorului electric puternic.
O imersiune cu drumul proiectată pe un singur ecran de mari dimensiuni.

În modul de rulare autonomă, configurația interioară a conceptului PEUGEOT e-LEGEND se adaptează datorită tehnologiei drive-by-wire, volanul se ascunde sub planșa de bord pentru a elibera complet ecranul de 49 de inch, scaunele din față se înclină, cotierele se deschid automat, deschizând un spațiu de stocare generos și o zonă de încărcare prin inducție pentru telefoanele inteligente. Comenzile principale rămân accesibile prin intermediul consolei centrale integrate în scaunul șoferului.

Pasagerii se pot bucura apoi de activitățile lor preferate din timpul liber: jucându-se pe consola video încorporată sau vizionând un film, fie pe ecranul central curbat, fie pe ecran plasat în fiecare parasolar.

Integrat perfect în viziunea brandului asupra tranziției energetice, conceptul PEUGEOT e-LEGEND este propulsat de un tren de rulare 100% electric. Alimentat de o baterie de 100 de kWh, motorul produce 800 Nm cuplu și o putere de 340 de kW distribuită către toate cele patru roțile. Acest nivel de performanță îi permite să accelereze de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de 4 secunde și să atingă o viteză maximă de 220 de km/h. Oferă o autonomie de 600 km conform standardului WLTP, din care 500 km sunt accesibili în 25 de minute datorită reîncărcării rapide. Conceptul PEUGEOT e-LEGEND stimulează spiritul lipsei constrângerilor tehnologice, oferind încărcare prin inducție.

În parteneriat cu SOUNDHOUND Inc.®, lider în tehnologiile de inteligență artificială, conceptul PEUGEOT e-LEGEND oferă un asistent personal controlat vocal, adaptat perfect rulării autonome.

Rostind doar o singură expresie, șoferul poate schimba modul de rulare, poate asculta playlistul preferat și chiar deschide sau închide ușile electrice ale mașinii. Sistemul răspunde cu vocea digitală a lui Gilles Vidal (director PEUGEOT Design) și înțelege 17 limbi! O versiune adaptată vehiculelor de serie va fi disponibilă pe produsele marca PEUGEOT în decurs de 2 ani.

PEUGEOT și FOCAL lucrează împreună la experiența de sonorizare a viitorului, îmbinând standardele exacte cu inovația pentru a oferi o experiență audio unică.
Oricare ar fi sursa, arhitectura acustică FOCAL® asigură o redare optimă a muzicii. Începând cu viitorul sistemului audio integrat, sistemul implementat la bordul conceptului PEUGEOT e-LEGEND este conceput special pentru a oferi două funcții audio noi:

„mapping” – care, printre alte funcții, vă permite să trimiteți mesaje de navigare numai șoferului, în timp ce pasagerii asculta muzică

„zoning” – care permite personalizarea totală a conținutului, punând astfel fiecare pasager în „bula” lui audio fără a deranja pe nimeni

Pentru a finaliza imersiunea și personalizarea interiorului, un difuzor de parfumuri împrospătează atmosfera din vehicul.
EX-NIHILO® a creat două parfumuri specifice conceptului PEUGEOT e-LEGEND.

sursa: Peugeot

video: YouTube

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.