Video: Pui de urs chinuit spre amuzamentul unor bărbați. A fost deschis un dosar penal

Un clip video de peste un minut cu mai multe persoane care au prins un pui de urs (Comuna Augustin, Brașov), îl ţin de gât şi îl înghiontesc cu un par au fost publicate pe Facebook, într-un grup pentru protecţia animalelor (https://www.facebook.com/groups/anima.brasov/).

Animalul, extrem de speriat, ţipă, iar persoanele din jurul său îl fotografiază şi îl filmează. Clipul video a strâns de sute de comentarii şi reacţii negative de la iubitorii de animale.

Videoclipul a ajuns totuși la polițiștii brașoveni, care au deschis un dosar penal pentru braconaj și rănirea și schingiuirea animalelor, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea. „Din primele verificări, a rezultat că persoanele care apar în materialul video se aflau la cules de fructe de pădure, au găsit puiul de urs și au făcut câteva fotografii și filmulețe cu acesta, iar ulterior i-ar fi dat drumul în libertate. Situația rămâne în continuare sub observația noastră, astfel încât să nu fie produse eventuale vătămări ale animalelor sau persoanelor care trec sau locuiesc în această zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Ionuț Marin.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.