Video: Stire 2012, în care autoritățile vorbesc despre o rețea de trafic de persoane

Zeci de fete din Caracal, multe minore, au căzut în ultimii ani victime rețelelor de trafic de persoane. Grupări periculoase de infractori le-au luat de pe stradă ori de lângă familie – cu promisiunea unei vieți mai bune în străinătate.

La destinație însă, le-au luat actele, le-au bătut și le-au forțat să se prostitueze. De unele nu se mai știe nimic și doar o parte dintre indivizii care le-au obligat să își vândă trupul sunt acum la închisoare. Localnicii din Caracal se tem să vorbească despre agresori. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Caracal – un oraş sărac, cu 30.000 de locuitori din sudul României – dintre care mulţi şomeri – este locul unde, în ultimii ani, reţelele de traficanţi de persoane au răspândit teroare. Grupări interlope locale sau din Craiova au racolat şi forţat zeci de tinere să se prostituieze, în ţară şi în străinătate, spun anchetatorii.

În 2012, la Știrile Pro TV apărea o știre despre inculparea unei rețele care se ocupa cu traficul de carne vie, inclusiv răpirea tinerelor din Caracal și Craiova, pentru a fi duse în Spania pentru a deveni „mame surogat”.

Pe baza acestor antecedente presa locală a adus în discuție ipoteza că în cazul Alexandrei ar fi vorba de o rețea asemănătoare.

 

Pentru 30 de eleve de liceu din Caracal si Craiova, adolescenta este doar un vis de care nu au avut parte. Au cazut in mrejele unor indivizi care le-au batjocorit si le-au terorizat.
Fetele au fost fortate sa isi vanda trupurile, nu doar pentru placeri usoare.
Unele dintre ele urmau sa fie trimise in Spania, ca sa fie mame surogat.
Detaliile, multe infricosatoare, au iesit la iveala intr-un dosar al procurorilor DIICOT, care au trimis in judecata 7 persoane, sub acuzatiile de trafic de minore si santaj.
Elena este doar una dintre victime. A fost batuta si obligata sa intretina relatii intime cu cei din grupare, iar totul a fost filmat.
Copila a fost santajata, la fel ca celalalte, ca imaginile vor ajunge la colegii si profesorii ei, daca nu se va prostitua.
La randul ei, a fost fortata sa vada imagini deocheate cu alte adolescente siluite. Unii dintre clienti, sustine tanara, erau si ei amenintati cu inregistrarile.
Printre elevele traficate se numara si o handbalista a Clubului Sportiv Scolar din Caracal, dar si o alta prietena de-a ei.
De aceasta din urma au profitat peste 500 de barbati. Unii dintre ei sunt cetateni americani, care au venit la Deveselu, unde urmeaza sa fie amplasat scutul antiracheta, sau austrieci, angajati sa consolideze o hidrocentrala de pe raul Olt.
Miza insa pentru traficantii de minore era sa le scoata pe fete din tara si sa le vanda drept mame surogat.
Aveau legaturi in diverse orase ale Europei si planuiau sa le marite de convenienta cu unii dintre membrii gruparii, ca sa parasesca Romania fara acordul parintilor.
In tot acest timp, parintii fetelor nu au stiut nimic. Au aflat de la politie.
Liderul retelei era un individ pe nume Bogdan Marinel. Prin filtrul lui treceau elevele racolate.
Procurorii DIICOT au trimis in judecata 7 persoane, printre care si un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.
surse: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/povestea-minorelor-din-caracal-care-au-cazut-in-mainile-interlopilor-localnicii-se-tem-sa-vorbeasca.html
surse: https://www.activenews.ro/stiri-mass-media/Stire-Pro-TV-din-2012-in-care-autoritatile-vorbesc-despre-o-retea-care-punea-fete-la-dispozitie-pentru-%E2%80%9Ecetateni-americani-care-au-venit-la-Deveselu-unde-urmeaza-sa-fie-amplasat-scutul-antiracheta-dar-si-austrieci-157151

Comentarii

Leave a Reply