Windows 11 va face mai dificilă schimbarea browserului web implicit

De când a decis să se retragă în cele din urmă de Internet Explorer, Microsoft a fost într-o campanie agresivă pentru a împinge înlocuirea sa în mintea tuturor. Și-a dus eforturile la nivelul următor când și-a schimbat browserul Edge de la edge-ul propriu HTML la Chromium. După ce s-au confruntat cu sancțiuni legale în legătură cu Internet Explorer, Microsoft a fost mai atentă în a oferi utilizatorilor săi opțiunea de a utiliza browserul ales la Windows. Asta nu înseamnă că trebuie să o ușureze, totuși, deoarece schimbările din Windows 11 par să sugereze.

Schimbarea browserului web implicit a fost întotdeauna posibilă pe Windows 10, dar cea mai exactă descriere a procesului este probabil că este teribil de enervant. În plus față de întrebarea dacă sunteți sigur că doriți cu adevărat să vă abateți de la Microsoft Edge, Windows vă va reaminti orice șansă că există propriul browser Microsoft, indiferent dacă este vorba despre o actualizare a sistemului sau dacă utilizați o altă aplicație pentru a naviga pe site-urile Microsoft.

Aparent, Windows 11 va adăuga „greoaie” pe lângă „enervant” schimbând modul în care schimbați aplicațiile implicite. Windows 10 avea categorii de nivel înalt în care puteți alege browserul web, clientul de e-mail sau playerul de muzică pe care doriți să îl setați implicit. Windows 11 schimbă acest lucru și îi determină pe utilizatori să selecteze mai întâi o aplicație precum Chrome și apoi să aleagă aplicația implicită pentru fiecare tip de fișier acceptat de Chrome, cum ar fi .htm, .html, .svg și chiar .pdf.

Acest proces în mai mulți pași este obligat să descurajeze utilizatorii de la schimbarea valorilor implicite, ceea ce probabil își dorește Microsoft. Fiecare modificare este, de asemenea, întâmpinată cu un pop-up de confirmare, ceea ce face și mai laborioasă schimbarea simplă a Edge în Chrome sau în orice alt browser. În timp ce Windows 10 a avut întotdeauna opțiunea de a schimba aplicațiile implicite pentru fiecare tip de fișier, Windows 11 pare să devină metoda implicită și singură.

În mod surprinzător, alți producători de browsere nu sunt mulțumiți de această schimbare și au apelat la Microsoft pentru a-și continua apariția. Acești producători de browser-uri pot face lucrurile un pic mai ușoare oferind un singur buton care va schimba automat toate valorile implicite, dar trebuie totuși rezolvat și lustruit. Sperăm că această schimbare este doar un lucru temporar și că Microsoft va reveni la un comportament mai respectuos până când Windows 11 se va lansa în cele din urmă.

sursa: Slashgear

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.