Ziua mondială a apei

Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în fiecare an, la 22 martie, și are menirea să sensibilizeze oamenii asupra importanței pe care o deține formula H2O.

Tema pentru Ziua Mondială a Apei din anul curent este „Natura pentru Apă”. Scopul constă în explorarea soluțiilor naturale, una dintre provocările secolului XXI.

Prima Zi Mondială a Apei, desemnată de Organizația Națiunilor Unite, a fost celebrată în 1993.

Astăzi, 2,1 miliarde de oameni nu au acces la apă potabilă, fapt care le afectează drastic sănătatea, educația și mijloacele de trai. Un proiect al worldwaterday.org se angajează în asigurarea accesului la apă al întregii populații de pe glob până în 2030, precum și în protejarea mediului natural și reducerea poluării.

Aproximativ 70% din constituția corpului uman este format din apă. Ea dizolvă mai multe substanțe decât orice alt lichid. Oriunde se deplasează, transportă substanțe chimice, minerale și substanțe nutritive.

Aproape 75% din suprafața Terrei este acoperită de apă (deși o mult mai mare cantitate de apă potabilă se regăsește sub pământ decât la suprafață). Cantitatea totală de apă de pe pământ este de aproximativ 326 milioane de mile cubi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.